Over ons

Ruim 35 jaar ervaring in de binnenvaart.

Ervaring en passie

Trendco is ruim 35 jaar actief in de binnenvaart. Met een ervaren en professioneel team wordt er continu gewerkt om de transporten zo effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren. De bevrachters zijn zeer enthousiast en betrokken en hebben een uitgebreide achtergrond in de scheepvaart.

Transport

Om de transporten zo effectief mogelijk uit te voeren worden alle moderne communicatiemiddelen gebruikt.  Klanten, schepen, laad-en losplaatsen worden continu op de hoogte gehouden van de actuele stand van zaken van het transport.

Met een vloot moderne dubbelwandige tankschepen wordt het transport van minerale oliën uitgevoerd. Deze schepen zijn in het bezit van particuliere eigenaren. De grootte van de schepen varieert van 3000 tot 6000 ton. De transporten worden uitgevoerd door ervaren en goed opgeleide bemanningen die weten wat er van ze verwacht wordt.

Klaar voor de toekomst

In 2018 is gekozen voor een nieuwe huisstijl en een nieuw team waardoor Trendco klaar is voor de toekomst. Door de opzet van het team zijn er korte lijnen en kan er snel geschakeld worden.

Om de beurt zullen de teamleden hier meer over zichzelf vertellen. We trappen af met Jeffrey Smith:

Ik ben Jeffrey Smith, opgegroeid in Nieuw-Beijerland en inmiddels sinds 2001 wonend in Numansdorp samen met mijn vrouw, zoon en dochter.

Na de HAVO ben ik naar het Scheepvaart en Transport College “Jan Backx” gegaan. Ondanks het feit dat mijn vader zijn hele werkleven heeft gevaren op een chemietanker bij Van Ommeren, later Vopak en Interstream, koos ik ervoor om aan wal te blijven. Van kinds af aan ben ik verbonden aan de binnenvaart, van meevaren in de vakanties met het hele gezin tot bezoeken aan boord in de Rotterdamse of Antwerpse haven.

Zoals ik al aangaf zocht ik meer een job aan wal. Het sociale leven, vrienden en voetbal trokken meer dan het “vrije leven” aan boord.

Na het STC ben ik via cargadoorsbedrijf Eurovracht / OPDR terecht gekomen bij Van Ommeren Liner Agencies. Hier verzorgde ik de planning van inkomende containers vanuit o.a. Zuid-Amerika. In Maart 2000 ben ik overgestapt naar Vopak Agencies Rotterdam B.V. en ben ik aan de slag gegaan als waterklerk/scheepsagent. In ruim 6 jaar tijd heb ik hier de haven van Rotterdam pas echt leren kennen. Terminals, douanekantoren, shipshandlers, zee- en binnenvaartschepen, echt alles kwam aan bod. In een zeer hechte groep heb ik daar gezien en geleerd wat echt teamwork is.

In juli 2006 ben ik aan de slag gegaan bij Interstream Barging en heb daar het vak bevrachting geleerd. Na 12 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging, echter wilde ik wel in de binnenvaart blijven. De overstap naar Trendco was voor mij de enige juiste keuze. Samen met Martijn en Ilse zijn we de uitdaging aangegaan en mag ik werken aan de mooiste kade van de Benelux. Elke ochtend rijd ik met veel plezier richting Dordrecht en wanneer ik de Merwekade opdraai en die 3 rivieren zo voor me zie, weet ik dat de binnenvaart echt een passie voor me is.

Een gedreven en goed op elkaar ingespeeld team en daarnaast ook de vrijheid om zelf keuzes en beslissingen te nemen, zorgen ervoor dat we het optimale kunnen bewerkstelligen voor zowel scheepseigenaar als opdrachtgever.

Vlootlijst

Klik hier onder voor onze schepen en specificaties.

Bekijk vloot